Zanimivosti

Ali pravilno skrbite za svojo kožo obraza?
Ob delu s strankami vedno pogosteje vlečem vzporednice in opažam tipične “napake” pri vdakodnevni negi obraza. Prevelikokrat jemljemo našo kožo samo sebi umevno, vendar se premalo zavedamo, da nam koža vse napačne odločitve vrača. Včasih prej, včasih kasneje. Skozi delo sem ugotovila, da obstajata 2 najpogostejši napaki, ki jih dela vsaka druga stranka.
 1. Umivanje in čiščenje kože. Če se ličimo ali ne, je pred spanjem potrebno obraz umiti s čistilnim mlekom ali micelarno vodo. Čez dan se na njej nabere toliko umazanij in bakterij, da je ta korak nujno potreben. Pogost stavek, ki ga slišim: “Saj se ne mažem, zato ne potrebujem čistilnega mleka” Napaka!! Očistite si obraz z vatko in, ko boste videli umazanijo, boste dvakrat razmislili ali je vaša koža res tako čista kot ste mislili. Kako delujejo bakterije čez noč na vaši koži pa prepuščam vaši domišljiji 🙂
 2. Uporaba napačno izbrane kozmetike. To ni voda na mlin kozmetičark, ampak živa resnica, da več kot 70% žensk, ki si same izberejo negovalno kozmetiko, izberejo napačno oz. neprimerno svoji koži. In ne nasedajte promotorkam v večjih trgovinah, saj je jasno, da so plačane po prometu, da niso kozmetičarke, da skozi vašo fasado (puder), ne morejo na licu mesta “uganiti” vaš tip kože in, da logično promovirajo samo eno blagovno znamko; to je tisto, ki jih je najela. Kozmetičarka v salonu bo po čiščenju kože naredila natančno diagnozo kože in vam priporočila profesionalne izdelke, ki običajno niso v redni prodaji. Veliko profesionalnih blagovnih znamk se namreč prodaja izključno samo v kozmetičnih salonih, saj  je potrebno pravšnje znanje za pravilno aplikacijo. Koncentrat kozmetičnih učinkovin je v profesionalni liniji običajno višji, zato marsikdaj redna prodaja (brez nadzora pravilne uporabe) ni dovoljena.
  Opisani napaki sta najpogostejši, dodajam pa še nekaj nasvetov, na katere včasih kar avtomatično pozabimo:
 1. Preden si umijemo obraz, si z milom temeljito umijemo roke.
 2. Na dan je potrebno popiti dovolj vode. Po zadnjih raziskavah 1 liter na 20kg telesne teže.
 3. Pred nočnim počitkom, si je potrebno odstraniti vsa ličila.
 4. Uporaba pregrobe brisače. Obraz si po umivanju samo popivnamo.
 5. Uporaba prevroče vode na obrazu. Raje uporabimo hladno vodo, ki bo pospešila cirkulacijo. Ena izmed skrivnosti lepote naj bi bila prav uporaba mrzle vode na obrazu, ki naj bi na dolgi rok zmanjšala nastanek gubic.
 6. Po čiščenju obraza je nujna uporaba tonika, ki na koži vzpostavi ph ravnovesje: šele, ko bo koža vzpostavila kislinski obroč in zaščitno bariero, se bo obvarovala pred razmnoževanjem bakterij,  in dosegla naravno floro kože.
 7. Obrazna mimika je izredno pomembna: slaba volja, čemernost, grbančenje čela bodo pospešile nastanek mimičnih gub. Res je, da tudi nasmeh povzroči smejalne gubice, vendar so te vsaj simpatične 🙂
 8. Večkrat očistimo in razkužimo čopiče za senčila in gobice za puder. Ne pozabite pa tudi na prenosni telefon! Po zadnjih raziskavah je največji nosilec bakterij; mi pa ga imamo tako pogosto ob obrazu.
 9. In nenazadnje seveda življenjski slog: cigarete, alkohol, mastna hrana, enolična hrana, premalo gibanja, pomanjkanje spanja, nočno delo,…
Comments (2)

Oj seko
Odlicen blog – ravno zame, seveda delam obe napaki. Ufaaa
Neki popravkov ti javim na mail, ker mi nekaj ni čist jasn napisan…

Pp

Hvala! Vseh komentarjev in konstruktivnih kritik se veselim:)

Komentar k objavi

E-mail ne bo javno viden; namenjen je zgolj lastni evidenci *

© 2017 lepotnistudioziva.si
vrh