Zanimivosti

SKRIVNOSTI KAVIARJA V KOZMETIKI
Kaviar se v kozmetiki pogosteje pojavlja zadnjih 30 let. Kar nekaj je živil, ki smo jih uspešno prenesli iz krožnika v kozmetiko: kravje, kozje, oslovsko, ovčje mleko, jogurt, smetano, med, propolis, oves, sol, sladkor, kakav, kavo, cimet, bučno, oljčno, arganovo, mandljevo, arašidovo, kokosovo olje in še in še… vendar v sam vrh se uvršča kaviar. Najbolj cenjenja so jajčeca določenih visoko cenjenih rib, ki so polna vitaminov in aminokislin, ki upočasnjujejo staranje kože. Koža bo sčasoma bolj nahranjena, čvrsta in napeta, gubice pa bodo manj izrazite. Jajčeca, njihova membrana in mrena, ki jih obdaja so polna hranljivih snovi vzpodbujajo nastanek kolagena in elastana, obenem pa pospešujejo proizvodnjo ceramidov – naravnih lipidov, ki uravnavajo vlažnost in maščobo kože. Skrivnost jajčec je v visoki vsebnosti omega-3 in omega-6 maščobnih kislin, ki sicer krepijo tudi nohte in lase.

Komentar k objavi

E-mail ne bo javno viden; namenjen je zgolj lastni evidenci *

© 2017 lepotnistudioziva.si
vrh